Slovenija jedva prodala nove obveznice

Bez autora
Jan 11 2011

Slovenija je jučer izdala 10-godišnje obveznice u vrijednosti od 1,5 milijardi eura. Prodaja je bila razmjerno neuspješna zbog velikog rasta zahtijevanog prinosa u odnosu na prinos slovenskih obveznica u posljednjih nekoliko tjedana na sekundarnom tržištu (marža za zadnju 10-godišnju obveznicu s dospjećem 2010. godine iznosila je oko 100 osnovnih bodova). Zbog pomanjkanja zanimanja ponuđena je marža tijekom dana povećana. Dražba se zaključila pri cijeni koja je 125 osnovnih bodova (1,25 postotnih bodova) iznad referentne kamatne stope za zamjenu (mid-swap rate), što znači da su ulagatelji za obveznicu zahtijevali 4,431-postotni prinos do dospijeća.

Slovenija jedva prodala nove obvezniceSlovenija je jučer izdala 10-godišnje obveznice u vrijednosti od 1,5 milijardi eura.

Prodaja je bila razmjerno neuspješna zbog velikog rasta zahtijevanog prinosa u odnosu na prinos slovenskih obveznica u posljednjih nekoliko tjedana na sekundarnom tržištu (marža za zadnju 10-godišnju obveznicu s dospjećem 2010. godine iznosila je oko 100 osnovnih bodova). Zbog pomanjkanja zanimanja ponuđena je marža tijekom dana povećana.

Dražba se zaključila pri cijeni koja je 125 osnovnih bodova (1,25 postotnih bodova) iznad referentne kamatne stope za zamjenu (mid-swap rate), što znači da su ulagatelji za obveznicu zahtijevali 4,431-postotni prinos do dospijeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik